Corona arròs blanc i salvatge amb verdures

Ja fa dies que sento parlar de les quantitats de menjar que va a les escombraries i estic horroritzada. La recepta que us proposo avui és una de les moltes que us pot ajudar a l’hora de aprofitar coses soltes que tots tenim a la nevera. El fet de donar-hi una presentació una mica més lluïda és per fer-lo més atractiu i divertit sobretot s’hi ha nens. Sis us plau ¡no més menjar a la brossa! 

CORONA D’ARRÒS BLANC I SALVATGE AMB VERDURES 


Ingredients: 400 grams arròs cuit, 250 grams de verdures cuites, sal pebre i oli. 

Per un motllo corona de 19 centímetres de diàmetre necessitareu les quantitats que us dic al encapçalament de la recepta. Com que la recepta té moltes possibilitats dono les mides dels ingredients ja cuits. 
A mi m’agrada fer-la amb una barreja d’arròs blanc i de salvatge, però podeu fer-la amb el tipus d’arròs que més us agradi a vosaltres i que tingueu a mà, lo mateix serveix per les verdures -no us preocupeu amb quines, les que tingueu a la nevera i si estan en fase final, així les aprofitareu- Si voleu donar-hi un toc especial a les verdures podeu afegir-hi pebre de Caiena (un parell d’unitats senceres que heu de traure al final de la cocció) o gingebre ratllat per exemple. 
Mentre es bull l’arròs coureu les verdures. Rentareu, tallareu, barrejareu i salpebrareu les verdures i les posareu en una paella amb una mica d’oli i amb el foc baix i la paella tapada les deixareu coure un 15 minuts. Quan ja estiguin cuites hi afegireu l’arròs ho barrejareu molt bé i omplireu el motllo, que haureu untat amb oli perquè el pugueu desemmotllar bé, heu de tenir cura d’omplir el motllo bé perquè nous quedin forats buits. Calculeu per quatre persones o fins a sis si el poseu d’acompanyament.

  1. gravatar

    # by Teràpies Francina - 12 de desembre del 2014, a les 20:10

    Estic d'acord amb tu, no és pot llençar el menjar. Has trobat una bona solució i esplèndida presentació. Gràcies!