Cretes de verdures

Les crestes “empanadillas” que us explico els he fet amb fredolics que vaig congelar d’un cistell que va regalar-me en Joan de Cal Xelis, però es poden farcir amb lo que vulgueu: d’espinacs, albergínia, carbassó… a vegades com millor queden és improvisant amb restes de verdures que hi ha a la nevera. Sempre s’ha de procurar donar-hi un toc d’algun gust fort, m’explico: el gingebre va molt bé amb l’albergínia; el bitxo amb el carbassó… el formatge Parmesà ens ajudarà gairebé sempre. S’ha de calcular entre 10 o 15 grams de farcit per cada cresta “empanadilla”. 

CRESTES DE VERDURES 


Ingredients: 16 oblees, 1 ceba, 150 grams de bolets (fredolics) cuits, de pot o congelats, 2 grans d’all, 25 grams de formatge Parmesà, sal, pebre, nou moscada i oli. 

Posar en una paella una mica d’oli, quan estigui calent afegir-hi la ceba i deixar-la coure amb el foc baix i la paella tapada fins que estigui transparent, afegir-hi els grans d’all, els bolets, la sal, el pebre i la nou moscada, tapar-ho i deixar-ho coure a foc baix durant uns 15 minuts, remenat-ho de tan en tan. Quan ja estigui cuit afegir-hi el formatge parmesà ratllat i triturar-ho. Amb aquesta barreja omplir les “oblees”, tancar-les i posar-les en una safata que pugui anar al forn untada amb una mica d’oli. 
La temperatura del forn a 210º, encesa la part de dalt i baix, la safata al nivell de mig i la durada de cocció uns 20 minuts més o menys. Amb un pinzell pintar amb oli les crestes i deixar-los uns 5 o 10 minuts més al forn, però amb aquest apagat. 
M'agrada servir-les com un plat més d'uns entremesos o bé posarles en un bufet lliure, però també com a primer plat acompanyades d’una bona amanida.