Amanida d’escarola amb nous, mel i llimona

Les nous són del nogué del veí, totes les altres fulles menys les d’endívia són de l’hort. Si hi ha una varietat que no teniu a mà podeu substituir-la per una altre, però penseu que la idea d’aquest amanida és fer-la amb productes de temporada i de proximitat, per això lo de “slow food” que vol dir, com molt bé sabeu, proper, pròxim, quilòmetre zero… 

AMANIDA D’ESCAROLA AMB NOUS, MEL I LLIMONA 


Ingredients: 200 grams d’un variat de fulles de: escarola, espinacs, endívies, api, 40 grams de nous, sal, pebre, suc de llimona, mel i oli. 

Rentarem ben netes totes les variats de fulles, les centrifugarem per eliminar-ne tota l’agua, les barrejarem amb les mans mateix i les posarem en una safata. 
Posarem en un pot de vidre el suc de llimona, la sal, el pebre, l’oli i la mel, tancarem el pot i el sacsejarem fort perquè es barregi bé. Posarem a la taula la safata amb el variats de fulles, les nous i la vinagreta per separat, deixant que cada d’un es serveix. Per fer vinagretes, ja sabeu, una part de vinagre en aquest cas de suc de llimona per tres d’oli.
Amb aquestes quantitats, com a primer plat, hem de calcular per a dos persones, i per a quatre si la posem d’acompanyament.