Crema de bròquil amb Parmesà


L’hort a l’hivern és molt agraït, doncs sols cal esperar que el temps acompanyi perquè la collita sigui bona. El bròquils estan que dóna gust mirar-los i la veritat explicar com fer aquesta crema de bròquil gairebé em fa vergonya. Tinc altres receptes fetes amb bròquil, però m’ha sembla adient començar per la més fàcil. Una bona manera de saber que una crema té la consistència idònea és quan aguanta el guarniment sense enfonsar-se del tot, necessitem cullera per menjar-nos-la i no tenim la temptació de veure-la.

CREMA DE BRÒQUIL AMB PARMESÀ


Ingredients: 1 bròquil d’uns 600 grams, ½ ceba, julivert, 15 grams de formatge Parmesà i sal.

Rentarem i tallarem el bròquil, la ceba i el julivert, i els farem bullir durant uns 10 minuts en una olla amb aigua i sal. Els triturarem junt amb el formatge Parmesà fins que tinguem la textura idònea per una crema.
Servirem la crema de bròquil, calenta, en un bol de consomé amb unes fulles de julivert tallades petitones. En surten quatre racions.