Rotllo de patata farcit d’espinacs

Estem en època d’espinacs i m’he proposat fer-ne diferents receptes, ja que és una verdura molt rica en vitamina A i pel seu contingut en ferro és considera com un aliment de primer ordre. Les patates d’aquest recepta no són del nostre hort, ja que com és petitó no ens dóna l’espai, però les hem comprat a un pagès veí. Els ous són de les dues gallines nostres, que aviat em deixaran sense espinacs… no sé que fer s’han aficionat a ells. 

ROTLLO DE PATATA FARCIT D’ESPINACS 


Ingredients: 750 grams de patates pelades, 250 grams d’espinacs nets, 12 grams de mantega, 5 fulles de llorer, 3 ous durs (opcionals), sal, pebre, nou moscada i oli. 

Abans que res traureu la mantega de la nevera. Pelareu les patates i les bullireu en una olla amb aigua, sal i les fulles de llorer. Quan estiguin les patates cuites, traureu les fulles de llorer, les escorrereu molt bé i les barrejareu amb la mantega fins que tinguem una massa compacta i sense trossos de patata. Posareu la massa damunt d’un paper encerat i amb l’ajuda de les mans l’hi donareu forma de rectangle que tingui (més o menys) 1 centímetre de gruix. Si voleu fer un rotllo amb ou dur i un altre sense heu de repartir la massa i fer dos rectangles, tapeu-los mentre feu els espinacs. 
Renteu els espinacs ben nets, centrifugueu-los (cal eliminar el màxim d’aigua) i deixeu-los damunt d’un drap de cotó al marbre de la cuina. En una paella amb una mica d’oli aneu-hi posat els espinacs -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-, veureu que en un primer moment sembla que no els hi podreu posar tots, però ja veure com minvant a marxes forçades. Quan ja tingueu tots els espinacs a la paella salpebreu-los i afegiu-hi una mica de nou moscada, remeneu i deixeu coure un 5 minuts com a molt. 
Poseu els espinacs damunt d’un dels rectangles de patata i amb l’ajuda del mateix paper encerat aneu cargolant amb molta cura, si voleu servir-lo més tard el podeu embolicar amb el mateix paper i guardar-lo a la nevera. Per fer el rotllo amb els ous durs, simplement heu de posar els ous al mig i fer exactament igual que amb el rotllo sense ou. És una mica més difícil, però res d’altre món. Jo normalment faig les dues versions, si el feu de primer plat podeu calcular-ne per 6 persones, però si el poseu d’acompanyament us en sortiran unes 8 porcions. La salsa que l’hi va millor és la maionesa.