Farcellets de col

A mi m’agraden les verdures al dente, com la pasta, per això suposo que mai he entès la gent que bull, bull i rebull les verdures. He vist que la majoria de les receptes de farcellets de col després de fer-los els tornen a fer bullir com a mínim 15 minuts, per què? si ja està tot cuit. Els farcellets d’aquests recepta els he fet amb verdures de l’hort, algun que altre bolet de la zona que vaig congelar i un resto de de pernil que feia dies que esperava torn a la nevera. Tan aquesta recepta com la de FARCELLETS “EMPANADILLAS” DE VERDURAS o CORONA D’ARRÒS BLANC I SALVATGE AMB VERDURES entre d’altres són les receptes idònies per aprofitar menjar i fer net d’aliments que per si sols no ens arriben per fer res, però si els ajuntem podrem fer alguna cosa interessant. 

FARCELLETS DE COL 


Ingredients: 4 fulles de col senceres, 300 grams de verdures crues, sal, pebre, oli i glaçons. 

Agafeu les primeres fulles d’una col, les més grans i verdes i els hi aprimeu el nervi central. En una olla amb aigua amb sal les feu bullir uns 3 minuts, mentre bullen prepareu en un bol aigua freda amb el glaçons (unes tres safates de glaçons) quan traieu les fulles de l’olla les heu de submergir en l’aigua i glaçons per refredar-les, traure-les de l’aigua i deixar-les damunt d’un drap de coto. 
En una paella amb quatres gotes d’oli poseu-hi les verdures tallades a juliana, salpebreu-les, tapeu-les i deixeu-les coure uns 8 o 10 minuts. No importa els tipus de verdura que hi poseu, però sí que us vull fer un suggeriment sempre cal donar-hi un toc especial que domini sobre el reste, com ara: una mica de pernil, algun bolet aromàtic tipus ceps… Repartiu el farcit entre les quatre fulles de col, tanqueu-les i amb una ràfia natural o cordill de cuina lligue-los i reserveu-los fins l’hora de servir-lo. Uns moments abans de servir-los a taula els heu d’escalfar al vapor, fixeu-vos que dic escalfar, tan sols escalfar, doncs heu de pensar que tot ja està cuit.