Humus – Puré de cigrons

Crec que aquesta és una bona manera de menjar llegums a l’estiu, i també molt còmode, ja que podeu preparar-lo al matí i al migdia sola l'haureu de posar a taula com un plat més dels entremesos que podeu servir, per exemple, abans del plat principal. Segurament és una mania meva, però trobo que les coses molt fredes perden el seu sabor, per això us suggereixo no posar-lo a la nevera.

HUMUS – PURÉ DE CIGRONS


Ingredients: 400 grams de cigrons de pot, 2 grans d’all, 1 cullerada de pasta de sèsam, 2 cullerades de suc de llimós, 1 cullerada d’oli, sal, pebre negra i vermell. 

Escorrerem el cigrons i guardarem el suc. En un bol i posarem els cigrons, els grans d’all picat, la pasta de sèsam, el suc de llimona i l’oli i ho triturarem fins que tinguem un puré, si cal hi afegirem una mica del suc del cigrons, doncs ens ha de quedar un puré amb un textura cremosa i suau. Salpebrarem, barrejarem de nou molt bé i reservarem fins el moment de servir a taual. Just abans de servir-ho l'aminrem  amb un rajolí d’oli i un polsim de pebre vermell. 
Lo millor per acompanyar-lo és la “pita”, però a mi, també, m’agrada acompanar-lo amb un variat de pans lleugerament torrats.