Sípia estofada amb pèsols

La primavera és el millor moment del pèsol i la sípia: per tant, aquest és un bon i autèntic plat de temporada. La sípia és una proteïna idònia, ja que aporta poques calories i conté minerals com el fòsfor, el potassi, el magnesi i vitamines. No oblideu que els pèsols, com totes les verdures, s’han de coure poc per aprofitar el seu valor nutricional. 

SÍPIA ESTOFADA AMB PÈSOLS



Ingredients: 1 quilo de sípia neta, 400 grams de pèsols, 2 cebes mitjanes, 6 cullerades soperes de tomàquet ratllat; 1 escorça de canyella, 40 mil·ligrams d’anís, 40 mil·ligrams de vi ranci, 20 grams de xocolata, 20 grams de pinyons, 3 grans d’all de Belltall, safrà, oli, sal i pebre negre mòlt. 

Rentar la sípia i tallar a trossos regulars. Posar un parell de cullerades d’oli a la cassola i quan estigui calent afegiu-hi la sípia, deixar coure en el seu propi suc uns 10 minuts, incorporar-hi la ceba tallada i l’escorça de canyella i deixar-la coure uns 10 minuts més, més o menys, abans d’afegir-hi el tomàquet. Mentrestant fer una picada amb els alls, els pinyons i uns brins de safrà fins que tinguem una pasta que barrejarem amb l’anís i el vi ranci i afegirem a la cassola juntament amb la xocolata, el pebre i la sal, remenarem fins que la xocolata i la picada estiguin ben incorporades, baixarem el foc i ho deixarem coure uns 20 minuts. 
Bullir els pèsols al vapor ( tan si són frescos com congelats ) i afegir-los a la cassola al darrer moment, just abans d’apagar el foc. Calculeu que en tindreu per 6 persones. 

NOTA: Si treballeu amb sípia que no sigui fresca el meu consell és que tingueu molta cura amb la sal, doncs no sé molt bé perquè, però acostuma ha quedar més fort de sal. Aquest és un plat que, almenys a mi, m’agrada que tingui una dominat més aviat dolça que salada, com també m’agrada que els sabor dels pèsols no s’hagin impregnat, del tot, del estofat i així poder trobar la diferència de sabors entre ambdós.