Hamburgueses de peix

A casa el peix ens agrada, però les espines no. Potser per això no tinc gran variat de receptes, però darrerament m’estic esforçant en fer-ne algunes que aportin quelcom nou o diferent, ja que no crec que hagi d’explicar un rap a la planxa. 
L’avui té les seves arrels i / o inspiració en el cebiche, un plat típic de la gastronomia de diversos països de Llatinoamèrica. 

HAMBURGUESES DE PEIX


Ingredients: 300 grams de peix fresc, 20 grams de pa eixut, 10 grams de coriandre, 2 grans d’all de Belltall, 1 clara d’ou, sal, pebre i oli. 

Podeu fer-les amb el tipus de peix que més us agradi. No cal utilitzar un primera classe, ja que el coriandre i l’all li donen molt bon sabor. Si teniu un robot elèctric per triturar tots els ingredients les fareu en un moment. 
Primer triturar el peix, posar-lo en un bol i reservar-lo; sense rentar el vas del robot triturar-hi el coriandre, els grans d’all i el pa eixut i afegir-ho al peix junt amb la clara d’ou barrejar-ho bé fins tenir una massa lligada i amb consistència –important no ha de quedar molt humida, doncs sinó al posar-les a la planxa es desmunten-. 
Els hi he donat forma amb ajut d’un cercle d’aquells de muntar plats, (per la foto) però podeu fer-ho a mà. Millor fer-les a la planxa, ja que així no absorbeixen tan d’oli, però amb una paella antiadherent amb un rajolí d’oli també queden molt bé. Jo les serveixo amb una amanida varia. Heu de calcular que 150 grams de peix per persona, les proporcions vosaltres mateixos.