Sardines escabetxades

Crec que a l’estiu els plats escabetxats són molt adients. Com han de reposar podem fer-los amb antelació i menjar-los quan ens vagi bé, doncs a la nevera aguantaran uns quants dies. Aquesta recepta de sardines escabetxades us la recomano especialment per un sopar informal amb un grup d’amics. 

SARDINES ESCABETXADES


Ingredients: 500 grams sardines, 2 grans d’all de Belltall, oli, vinagre, sal, pebre vermell, pebre negra en gra i herbes seques: llorer, farigola i orenga. 

Es netegen les sardines, se’ls treu el cap i les tripes, es renten i es deixen escórrer. En una cassola de fang es posa un rajolí d’oli i les sardines una al costat de l’altra fent diversos pisos. 
Damunt de les primeres sardines s’hi tira sal, pebre vermell i unes fulles o branquillons de les diferents herbes seques, repetint la mateix operació amb els altres pisos de sardines. Per últim s’hi posa els alls, el pebre negra en gra i un bon raig de vinagre. Tapar la cassola i deixar-ho coure a foc baix de 15 a 20 minuts. 
Important abans de menjar-les s’ha de deixar refredar 24 hores, doncs són molt més bones, ja que han absorbit el gust de l’escabetx. 
Pel meu gust són molt adients per un àpat d’estiu on hi hagi tot un variat de plats i que cada comensal es serveixi lo que més l’hi agradi.