Gratinat d’endívies i camagrocs

En aquesta recepta hi he canviat una cosa respecte a la l’original: el tipus de bolet. La vaig menjar per primera vegada a França fa molts anys i tota ella té aquest toc de la cuina francesa: crema de llet, mantega, trompetes de la mort (craterellus comucopioides)…, però està molt bona. Les trompetes de la mort les he substituït per camagrocs (cantharellus lutescens

GRATINAT D’ENDÍVIES I CAMAGROCS 

Ingredients: 2 endívies, 5 grams de camagrocs secs, 10 grams de mantega, 2 cullerades soperes de suc de llimona, 1 cullerada de cafè de sucre, 1 cullerada sopera de nata líquida, 1 rovell d’ou i 10 grams de formatge Parmesà ratllat. 

Posar els bolets secs en remull. Escalfar el forn a 180 º de temperatura. Rentar les endívies, eixugar, tallar per la meitat, posar-les en una safata que pugui anar al forn, ruixar-les amb el suc de llimona barrejat amb el sucre i la mantega que haurem tallat a daus. Tapar la safata amb un paper i enfornar durant uns 20 minuts. 
Mentre tenim les endívies al forn: escorrerem el camagrocs, en un bol barrejarem la nata líquida i el rovell i ratllarem el formatge Parmesà. 
Passats el 20 minuts traurem la safata del forn; posarem el camagrocs en els espais buits que queden entre les endívies i les recobrirem (les endívies) amb la barreja de la nata i el rovell, posant-hi damunt de tot el formatge Parmesà ratllat. 
Apujarem la temperatura del forn a 200º i enfornarem de nou fins que tinguin un color daurat i es vegin ben gratinades. Servides com a primer plat heu de calcular una endívia per persona. Les quantitats d’aquest recepta són per dos persones les proporcions vosaltres mateixos. 

TROMPETES DE LA MORT.- Craterellus comucopioides 
CAMAGROC.- Cantharellus lutescens