Ofegat de pèsols i carxofes

Sempre faig aquest ofegat amb els primers pèsols que apareixen al mercat i les primeres escarxofes de l’hort de casa que, encara que sembli estrany, acostumen arribar amb la primavera. És tan senzill com bo i més fàcil de fer, gairebé, impossible. 

OFEGAT DE PÈSOLS I CARXOFES

Ingredients: 500 grams de pèsols nets, 4 carxofes, 1 ceba, 1 cullerada sopera de farina, 500 mil·lilitres de brou vegetal, sal, pebre negre, oli i julivert. 

Netejareu les pèsols. Peleu les carxofes i poseu-les en un bol amb aigua i un bon manant de julivert per tal de que no s’ennegreixin. Coeu la ceba tallada a làmines ben fines amb una mica d’oli en una cassola tapada, quan la ceba comenci a transparentar afegiu-hi la farina, remeneu sense parar fins que la farina estigui apunt d’enrossir-se, i llavors tireu-hi els pèsols, les carxofes, el brou vegetal, salpebreu, tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc baix uns 8 o 10 minuts. Abans de pagar el foc tasteu-ho per si cal rectificar. Servir-ho en un plat fondo amb un raig d’oli d’oliva. Quantitats per 4 persones. 

SUGGERIMENTS.- Si utilitzeu pèsols congelats, descongeleu-los abans. El julivert és un antioxidant que no deixa ennegrir les carxofes, però a diferència de la llimona no afegeix gust àcid a l’ofegat.