Pastís d’ametlla i llimona

Aquest és un pastís d’inspiració mediterrània, doncs poques coses trobarem més mediterrànies (culinàriament parlant) que l’oli d’oliva, sense oblidar-nos de les ametlles i la llimona. 

PASTÍS D’AMETLLA I LLIMONA 

Ingredients: 150 grams de farina, 100 grams d’ametlla crua feta pols, 50 grams d’oli d’oliva, 100 grams de sucre, 3 ous, 1 llimona (la pell ratllada), 1 cullerada sopera (aprox. 20ml.) de pasta d'ametlla "Home Chef" i 1 cullerada de postre de llevat en pols. 

Escalfareu el forn a 180º. Untareu amb mantega el motllo on vulgueu fer el pastís. Barrejareu l’oli i el sucre fins que tingueu una massa flonja i esponjosa, després hi afegireu, d’un en un, els 3 ous i quan ja ho tingueu tot ben barrejat hi afegireu la pell de llimona ratllada, la pasta d'ametlla "Home Chef" i barrejareu abans d'incorporar-hi la farina i el llevat, barrejareu bé, i finalment hi afegireu les ametlles fetes pols. 
Vessareu la massa dins el motllo i el posareu a coure uns 45 minuts aproximadament, doncs dependrà del tipus i mida del motllo que utilitzeu. Per això a partir de 30 minuts cal estar a l’aguait i punxar-lo per saber com va la cocció. 
Quan ja és cuit el traureu del forn, el deixareu refredar abans de treure’l i l’empolsareu amb sucre llustre per sobre abans de servir-lo. 

SUGGERIMENTS: Aquest no és un pastís per servir com a postres, però sí que és especialment adient per acompanyar una tassa de té, berenar o esmorzar. Heu de calcular que no us pujarà gaire o sigui que podeu omplir el motllo ben bé fins una mica més de la meitat. Jo l’he fet en un rodo de 22 centímetres de diàmetre i amb vuit de petits (un d’ells és el de la fotografia) de 8 centímetres de diàmetre que he omplert 2 centímetres com a màxim.