Croquetes de moniato

Aquestes croquetes no tenen res a veure amb les “de la mare”, però, com qualsevol altra croqueta, són especialment adients per servir en uns entremesos. 
Ja he explicat en altres posts que jo entenc el entremesos com un substitut del primer plat i que a casa sempre els mengem asseguts a taula. 

CROQUETES DE MONIATO

Ingredients: 300 grams de moniato cuit i escorregut, 50 grams de formatge ratllat, 30 grams pa ratllat de gra gran, 2 grans d’all de Belltall, 5 grams de llevat, julivert, pebre negra mòlt, nou moscada acabada de ratllar, farina de pa ratllat de gra fi i oli. 

Pelareu, tallareu i bullireu els moniatos amb agua amb sal, uns 15 minuts, els deixareu escórrer 1 hora més o menys abans de començar a fer la massa de les croquetes. 
En un bol aixafareu el moniatos escorregut i els barrejareu amb tots els ingredients, no hi heu de posar sal, doncs ja li heu posat a l’hora de bullir-los. però heu de tastar la massa per saber si cal rectificar-la. La massa no ha de quedar humida, doncs llavors no podreu fer les croquetes, per això és molt important que deixeu escórrer molt bé els moniatos després de bullir-los. 

Escalfareu oli en un cassó amb suficient quantitat per què cobreixi les croquetes. Mentrestant posareu un paper d’alumini damunt del marbre on hi anireu deixant les croquetes, en forma de pilotes. Quan les tingueu totes fetes passeu-les per farina de pa ratllat de gra fi i deixeu-les, un altra cop, damunt d’una part neta del paper d’alumini. El temps de fer les croquetes tindreu l’oli calent i ja podreu començar a fregir-les. Heu de calcular que us sortiran unes 20 / 24 croquetes. 

SUGGERIMENTS.- Utilitzeu un formatge de gustós com: un Parmesà, manxego, de cabra… tipus sec o semi-sec, però mai un tipus “Emmental”, doncs al coure les croquetes se us desfaran. Podeu servir-les acompanyades d’una amanida com a primer plat o en qualsevol entremès junt a un bon variat de altres viandes.