Sopa d’espinacs amb pinyons torrats

L’espinac és molt agraït, ja que al collir les fulles exteriors de la planta aquesta segueix creixent i donant fulles a lo llarg de tot l’hivern. Les més petitones són excel·lents per afegir a l’amanida i amb les altres podem fer una sopa, per exemple. 

SOPA D’ESPINACS AMB PINYONS TORRATS 

Ingredients: 500 grams d’espinacs frescos, 1 ceba (120 grams aprox.), 15 grams de mantega, 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, 600 mil·lilitres d’aigua, sal, pebre, nou moscada i 50 grams de pinyons. 

Posareu la mantega i l’oli d’oliva en un cassola i hi afegireu la ceba tallada petitona i la deixareu coure, a foc no molt fort, uns 5 minuts amb la cassola tapada més o menys. Quan la ceba ja estigui cuita / transparent hi afegireu el espinacs, remenareu, tapareu la cassola i ho deixareu coure uns 5 minuts més abans de vessar-hi l’aigua, tapareu la cassola, baixareu el foc quan comenci a bullir i ho deixareu coure uns 15 minuts. Apagareu el foc, deixareu que es refredi una mica abans de vessar-ho al got de la batedora i assaonareu amb sal, pebre i nou moscada abans de triturar-ho com a minin 3 minuts ben bons, doncs com més estona ho bateu més emulsionat us quedarà i millor serà la textura. Tastareu, rectificareu si cal de sal, pebre o nou moscada i la reservareu en un cassó per poder-la escalfar abans de servir a taula. 

Posareu la sopa d’espinacs a escalfar i mentrestant en una paella petita torrareu el pinyons. La servireu en un plat fondo amb els pinyons torrats pel damunt. Quantitats per quatre persones. Heu d’afegir els pinyons junts abans de començar a menjar la sopa perquè no s’estovin. 

SUGGERIMENTS.- No vesseu tot el líquid al got de la batedora a l’hora de triturar els espinacs, reserveu-vos-en una mica, doncs així podreu controlar la textura de la sopa. 
Per la fotografia jo he fet una sopa més aviat espesa i densa, ja que no volia que els pinyons s’enfonsessin, però de normal la faig un pel menys densa.